سهام شناور
در مقاله پیش از سری مقالات مرتبط با حجم در بازارهای مالی به شرح مفاهیم حجم مبنا و قیمت پایانی در بازار بورس پرداختیم. در این مقاله به بررسی مفهوم سهام شناور میپردازیم.
سهام شناور به آن مقدار سهامی گویند که توسط افراد حقیقی و یا شرکتهای حقوقی، قابلیت خرید و فروش در بازار بورس و یا فرابورس را دارند. بقیه سهام شرکت در اختیار افراد (و یا شرکتهایی) است که خواهان حفظ مالکیت شرکت به مدت طولانی هستند و همچنین مسائل کلان و راهبردی شرکت و تیم مدیریتی آن را رهبری مینمایند. به عبارت بهتر، سهام شناور عبارت است از تعداد سهام کل شرکت منهای تعداد سهام سهام داران اصلی.
برای اطلاع از مقدار سهام شناور، میبایست پس از وارد شدن در سایت tsetmc به صفحه اصلی هر نماد وارد شد (شکل1)
در بازار سرمایه و مطابق شکل 2، در منوی “سهام داران”، دارندگان بیش از %1 از سهام هر شرکت قابل مشاهده میباشند. لازم به ذکر است، افراد حقیقی و حقوقی این فهرست، لزوما توانایی کسب کرسی هیات مدیره را ندارند .
درصد شناوری بالا
هر چقدر درصد شناوری یک سهم بالاتر باشد، مقدار نقدشوندگی آن سهم، بیشتر است زیرا مقدار بیشتری از آن سهم توسط افراد و یا شرکتهای عادی، قابل خرید و فروش میباشد. به همین ترتیب، میتوان گفت که هر چقدر درصد شناوری یک سهم کمتر باشد، میتوان سادهتر، قیمت آن را دستکاری و صفهای خرید و فروش ایجاد کرد.
بیشترین درصد شناوری
از بین شرکتهای موجود در بازار میتوان به شرکتهایی نظیر تامين ماسه ريختهگری با نماد “كماسه“، عمرانوتوسعهفارس با نماد “ثفارس” و بورس كالای ايران با نماد “كالا” را نام برد که دارای بیشترین درصد شناوری (%100) میباشند.
تغییر درصد شناوری
درصد شناوری سهم، میتواند در طول زمان تغییر پیدا کند. فرض کنید درصد شناوری یه سهم %20 درصد باشد. با گذشت مدت زمانی، مالکین اصلی شرکت تصمیم به آزاد سازی و فروش مقداری از مالکیت خود بگیرند و با %10 افزایش، شناوری سهم را به %30 درصد برسانند.
– – –
در مقالهی بعدی به بررسی مفهوم معاملات بلوکی در بازارهای مالی میپردازیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.