روانشناسی عرضه و تقاضا- الگوی رفتاری شماره 31 و 32


در ادامهی سلسه مقالات روانشناسی عرضه و تقاضا،
در این بخش به بررسی و تحلیل الگوهای شمارهی ۳۱ و ۳۲ میپردازیم. …
– – –
الگوی رفتاری شماره سی و یک : تقاضای خیلی کم در یک روند نزولی
این الگو نیز دقیقا شیبه الگوی شماره بیست و نه میباشد فقط با این تفاوت که در الگوی قبلی میزان تقاضا در میانه یک روند یا مسیر نزولی کمی بیشتر از تقاضای موجود در این الگو میباشد.
این میزان تقاضا به حدی کم است که در بین آن همه عرضه موجود در بازه انتهای بازار تقاضا کنندگان هیچ جای عرض اندامی نداشته و ندارند و جو نزول بازار باعث کاهش میزان تقاضای باقیمانده در کندل میشود به نحوی که کندل به وجود آمده خیلی کوتاه بوده و عموما دارای سایهی بالا (تقاضای از دست رفته) میباشد و این سایه نیز بلندتر از سایه پایین (عرضه از دست رفته) بوده و اگر عرضه بیش از اندازه بر این کندل غلبه نماید باعث از دست رفتن بیشتر تقاضا و به وجود آمدن سایه بلندتر میشود که این موضوع ضریب اطمینانی برای ادامه دار بودن روند نزولی و حاکمیت بی چون و چرای عرضه بر بازار میباشد. {مطابق شکل یک}.

این تقاضای مقطعی که در مسیر به وجود آمده عموما نمیتواند خیلی مزاحمت زیادی برای عرضه کنندگان و فروشندگان حاضر در بازار به وجود بیاورد چرا که هم تعداد تقاضا کنندگان و حجم تقاضای آنان کم بوده که نتوانسته است حرفی برای گفتن در بازار داشته باشد.
اما این نکته قابل ذکر است که همین میزان تقاضا در بحبحه عرضه و نزول بازار نشان از وجود تقاضا هر چند خیلی کم در بازار میباشد و این امکان وجود دارد که در زمان جاری بخش بیشتر از تقاضا کنندگان به بازار هجوم آورده و میدان را از عرضهکنندگان بربایند. پس باید با هوشیاری کامل نظارهگر بازار بود تا شرایطی که در ذیل بدان اشاره خواهد شد به وجود آید تا بتوان تصمیمی مقتضی شرایط جدید اتخاذ نمود.
با توجه به تقاضای بسیار کم نیازی به عجله و شتاب برای تصمیمگیری و اجرا نمیباشد پس در خونسردی کامل نظاره گر جنگ میان عرضهکنندگان و تقاضاکنندگان در بازار بوده تا با غلبه یکی از این دو دسته تصمیمی صحیح و منطقی برای شرایط به وجودآمده گرفت پس همانطور که در مقاله قبل هم بدان اشاره کردم بالاترین قیمت کندل قبل (High) برای تعیین محدوده بسیار مهم میباشد و شکستن این قیمت برای تقاضاکنندگان بسیار حیاتی و ضروری میباشد.
پس اگر قیمت تقاضا کنندگان از بالاترین قیمت (High)کندل قبل بیشتر بود ما انتظار شروع تمایلات صعودی در بازار را خواهیم داشت {مطابق شکل دو}.

این کلمه “شروع” بدان سبب قابل اهمیت و توجه میباشد که بازاری فرسایشی و رنج با نوسانات بسیار کم صعودی در انتظار شما خواهد بود پس به نوعی صبر و شکیبایی در این نوع معاملات باید سر لوحهکار معاملهگران بوده و از انتظارات خود نسبت به نوسانات زیاد و کسب سودهای با درصد بالا بکاهند.
پس اگر معامله گران حاضر در بازار که دارای پوزیشن فروش (Sell) میباشند باید به دنبال موقعیت مناسبی برای بستن کلیه معاملات خود و خروج از بازار باشند لذا بدون شتابزدگی در هر فرصتی که قیمتها پایین زد اقدام به بستن پوزیشنهای باز خود نمایند . و در ادامه بازار به دنبال شرایط مناسب برای باز نمودن پوزیشن خرید (Buy) باشند.
الگوی رفتاری شماره سی و دو : عرضه زیاد در یک روند نزولی
حال اگر این اتفاق نیافتاد و قیمت از پایین محدوده تعادل بین عرضه و تقاضا خارج شد باید انتظار ادامه تمایلات نزولی را از بازار داشته و پوزیشنهای فروش (Sell) قبلی خود را حفظ نموده تا در بهترین شرایط و در پایین ترین قیمت اقدام به بستن آن نماییم .
همانطور که در مقاله قبل نیز اشاره شد کلمه “ادامه مجدد” در جمله “ادامه مجدد تمایلات نزولی” بدان معنا میباشد که با غلبه عرضهکنندگان بر تقاضاکنندگان حاضر در بازار، عرضهکنندگان قوت قلب بیشتری گرفته و به شتاب بازار برای جبران میزان زمان و میزان قیمت اصلاحی (کندل تقاضای کوتاه) میافزایند پس در صورت باز نمودن پوزیشن خرید (Buy) سریعا بدون فوت وقت نسبت به بستن آن و خروج از بازار اقدام نمایید.
– – –
روانشناسی عرضه و تقاضا (Psychology of supply and demand)
روانشناسی عرضه و تقاضا-الگوی رفتاری شماره 1 و 2
روانشناسی عرضه و تقاضا-الگوی رفتاری شماره 29 و 30
رضا کردری مدرس مباحث تکنیکال، روانشناسی بازار
تحلیلگر بازار سرمایه و مباحث اقتصادی و طراح استراتژی معاملات PSDC
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.