روانشناسی عرضه و تقاضا-الگوی رفتاری شماره 19 و 20


در ادامهی سلسه مقالات روانشناسی عرضه و تقاضا،
در این بخش به بررسی و تحلیل الگوهای شماره ۱۹ و ۲۰ میپردازیم. …
– – –
روانشناسی عرضه و تقاضا
الگوی رفتاری شماره نوزده : عرضه زیاد در یک روند نزولی
این رفتار بسیار شبیه رفتار و الگوی شماره هفده بوده فقط با این تفاوت که در این رفتار هیجانات بازار کمتر از رفتار قبلی میباشد بدین سبب ما در یک روند نزولی “عرضه زیاد” داریم، پس در اینجا میتوان عنوان نمود، هرگاه در یک روند نزولی که ماهیت آن عرضه میباشد.
اگر یک کندل عرضه متوسط (عرضه زیاد) تشکیل شده باشد، میتوان نتیجه گرفت که هر چند عرضه زیادی در بازار وجود دارد و باعث به وجود آمدن روند نزولی شده است، بلکه کمی بیشتر هم شده است. و این بدان معنا است که در کندل بعد ادامه تمایلات نزولی باقی مانده و به نوعی ادامه روند مورد نظر، همچنان عرضه موجود بوده و عرضه مذکور از نوع عرضه زیاد نیز میباشد {مطابق شکل یک}.

در این حالت ترس معاملهگران از نزول قیمت، در نتیجه کاهش دارایی خود، باعث هجوم به صف عرضه کنندگان و پیوستن به فروشندگان خواهد بود که این امر صف عرضه زیادی را تشکیل میدهد و تقاضا کننده با دیدن چنین عرضهای به خود اجازه هیچ اقدامی را نداده و بهترین استراتژی را نظارهگر بودن بازار میدانند.
در این شرایط قیمت کماکان نزول داشته و عرضه کنندگان برای رهایی از چنین شرایطی و زیان بیشتر حاضر به فروش دارایی خود با قیمت های پایینتر هستند . پس مادامیکه این شرایط بر بازار حاکم باشد باید تمامی پوزیشنهای خرید ( Buy ) را سریعا بسته و اقدام به پوزیشن فروش ( Sell ) نماییم .
برای درک بهتر موضوع میتوان همان مثال همیشگی را دوباره عنوان نمود و تصور کنیم که در کنار خیابانی در نزدیکی تقاطع ایستاده و شاهد عملکرد رانندگان اتومبیلهای گذری هستید و شاهد هستید که با اتمام تایم چراغ سبز راهنمایی و رانندگی رانندگان هیچ اقدامی در جهت کاهش سرعت نمینمایند (در صورت فشردن پا بر روی پدال ترمز چراغ خطر ماشین روشن میشود) و با رویت خاموشی چراغ خطر خودروها میتوان استنباط نمود که هیچ تصمیمی برای توقف یا تغییر مسیر ندارند و همچنان به طی نمودن ادامه مسیر میاندیشند.
همانطور که در مقالات قبل نیز عنوان شد برای کاهش ریسک معاملات و همچنین در نظر گرفتن هر گونه احتمالی در جهت تغییر آخرین احساسات موجود در بازار (از عرضه به تقاضا) باید محدودهای از کندل را منتظر بوده و تماشاگر بازار باشیم تا جنگ بین خریدار و فروشنده تمام شده و پیروز میدان مشخص شود که ما این میدان جنگ را محدوده تعادل بین عرضه و تقاضا نامگذاری کردیم (این محدوده در هر الگو متفاوت بوده که در شکل دو آورده شده است).

اگر قیمت از پایین محدوده تعادل بین عرضه و تقاضا خارج شد ما انتظار ادامه تمایلات نزولی را داشته و توقع داریم که فشار عرضه کماکان حفظ شده و همچنان بر آن افزوده شود حال باید عنوان نمود که در این حالت بهترین استراتژی خروج سریع و بیوقفه از پوزیشن خرید (Buy) بوده و در مرحله دوم باز نمودن پوزیشن فروش (Sell) میباشد و در صورت داشتن پوزیشن فروش از قبل، اضافه نمودن بر حجم آن کم ریسک بوده و با این تفکر میتوان بر حاشیه سود پوزیشن اضافه نمود.
الگوی رفتاری شماره بیست : تقاضای خیلی کم در یک روند نزولی
حال اگر این اتفاق نیافتاد و قیمت از بالای محدوده تعادل بین عرضه و تقاضا خارج شد ما شروع تمایلات صعودی را شاهد خواهیم بود و باید از تصمیمات ذکر شده فوق امتنا نماییم پس باید دقت نمود که در این حالت چون ما شروع تمایلات صعودی را انتظار داریم پس سرعت تقاضا کم بوده و عجله و اضطراب برای بستن پوزیشن های فروش (Sell) قبلی لازم نیست و میتوان منتظر کاهشهای کم قدرت احتمالی در بازار بود تا در پایینترین نقطه ممکن اقدام به این کار نمود و همچنین میتوان در نقاط بهینهتری اقدام به باز نمودن پوزیشن خرید کرد.
– – –
پایان قسمت یازدهم
روانشناسی عرضه و تقاضا (Psychology of supply and demand)
روانشناسی عرضه و تقاضا-الگوی رفتاری شماره 17 و 18
روانشناسی عرضه و تقاضا-الگوی رفتاری شماره 21 و 22
رضا کردری مدرس مباحث تکنیکال، روانشناسی بازار
تحلیلگر بازار سرمایه و مباحث اقتصادی و طراح استراتژی معاملات PSDC
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.