ریسک ورشکستگی چیست؟ و 3 مولفه آن


در مقاله پیشین از سری مقالات مرتبط با مدیریت سرمایه در بازارهای مالی به شرح و بررسی «Draw Down و انواع آن و فرمول محاسبه» پرداختیم.، در این مقاله به شرح این که «ریسک ورشکستگی چیست؟» میپردازیم.
– – –
ریسک ورشکستگی
یکی از مشخصههای مهم یک تریدر حرفهای، مدیریت ریسک است. کنترل ریسک صحیح در نتیجه بهرهگیری از آموزش مدیریت ریسک و سرمایه و یا کاربرد نرم افزار مدیریت سرمایه متناسب با سیستم معاملاتی خواهد بود. مدیریت ریسک باعث میشود که ما در بازی معامله باقی بمانیم و به ما اجازه میدهد که موقعیتهای مناسب را شکار کرده و در درازمدت سود کنیم. شما باید ریسک معاملات در هر ترید، در هرروز، در هر هفته و در هرماه را بدانید و مهمتر از همه ریسک ورشکستگی را هم باید محاسبه کنید. اغلب تریدرها ریسک هر ترید را محاسبه و کنترل میکنند ولی راجع به ریسک ورشکستگی چیزی نمیدانند.
ریسک ورشکستگی از دست دادن مقداری از سرمایهتان است که بعد از آن، دست از معامله بر میدارید. به ندرت این ریسک 100% است چراکه کمتر تریدری وجود دارد که منتظر بماند تا آخرین دینارش را هم از دست بدهد.
به درصدی از سرمایه که تریدر بعدازآن دیگر دست از معامله کردن برای مدتی برمیدارد و به اصلاح استراتژی معاملاتیاش میپردازد، ریسک ورشگستگی یا risk of ruin گفته میشود. یک تریدر حرفهای بههیچوجه نمیگذارد این درصد از 25 الی 30 درصد تجاوز نماید.
یکی از راههای جلوگیری از رسیدن به ریسک ورشکستگی، به کار بستن آموزش مدیریت سرمایه و آموزش مدیریت سرمایه گذاری و ریسک و پایین آوردن ریسک معاملاتی روزانه بهاندازه 1 تا 2 درصد است. همچنین میتوان از نرمافزار مدیریت سرمایه متناسب با سیستم معاملاتی نیز برای این مهم استفاده کرد. دقت کنید که ریسک معاملاتی روزانه و نه ریسک هر معامله. برای تریدرهای حرفهای 2 درصد ریسک روزانه و برای تریدرهای تازهکار 1 درصد و چه بسا کمتر از 1 درصد ریسک روزانه مجاز است.
در اینجا به معرفی فرمول محاسبه ریسک ورشکستگی میپردازیم که میبایست بین 0 تا 0.5 درصد باشد. ازنظر ریاضی امکان اینکه ریسک ورشکستگی صفر باشد، وجود دارد. ولی هدف ما رسیدن به ریسکی زیر 0.5% است. بنابراین توصیه میشود تا زمانی که ریسک ورشکستگی را محاسبه ننمودهاید و آن را به زیر 0.5% نرساندهاید، بههیچوجه معامله نکنید.

ROR : ریسک ورشکستگی
W : درصد موفقیت
L : درصد شکست
U : تعداد معاملات پشت سر هم ضرر ده که منجر به Max Drow Down شود.
مثال: فرضا در یک حساب با Max draw down=30$ و درصد موفقیت 60% است آیا 1% درصد ریسک در هر معامله مطلوب هست یا خیر؟!

حالا اگر در مثال فوق مقدار ریسک معاملاتی را به 10% افزایش دهیم، ریسک ورشکستگی برابر است با:

همانطور که ملاحظه میفرمایید با افزایش 10% ریسک، احتمال ریسک ورشکستگی 30% افزایش مییابد.

برای اینکه احتمال ورشکستگی را به صفر برسانیم باید کارهای زیر را انجام دهیم:
- اصلاح استراتژی بهنحوی که احتمال موفقیت بیشتر شود یا به عبارتی سیستم دقیق شود.
- افزایش نسبت سود به ضرر
- کاهش ریسک معاملاتی
– – –
در مقالهی بعدی به بررسی «کاهش ریسک در هر معامله» میپردازیم.
ما اعضای تیم جهان بورس ( jahanbourse ) در زمینه مدیریت سرمایه و مشاوره آن در خدمت شما تریدرهای عزیز هستیم. در صورت تمایل میتوانید با ما ارتباط برقرار کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.