طراحی استراتژی های ساده
در نخستین مقاله از سری مقالات مرتبط با استراتژی به شرح و بررسی «طراحی استراتژیهای ساده» میپردازیم.
– – –
طراحی استراتژی
تعریف استراتژی چیست … بگذارید با یک مثال ساده این موضوع را بررسی کنیم در اواخر جنگ جهانی دوم ارتش سرخ ماهانه 1300 تانک تولید میکرد. این تانک سبک بود و تعداد قطعات کمی داشت. اشکالاتی در طراحی داشت که باعث خرابی در مسافتهای طولانی میشد. با این وجود مهندسان روسی تصمیم گرفتند اشکالات را برطرف نکنند چون خط تولید را تغییر میداد و از سرعت تولید کم میشد. در عوض به همراه تانک قطعات یدک قرار میدادند. از آنجا که طراحی سادهای داشت افراد با مهارت کم میتوانستند در میدان جنگ تعمیرات را انجام دهند.
در سمت دیگر تانکهای Panther و Tiger آلمان از با کیفیتترین ابزار نبرد بود. صدها کیلومتر بدون مشکل فنی حرکت میکرد و توپخانه سنگین آن میتوانست انواع موانع را نابود کند. اما تولید این تانکها سخت بود. هر ماه کمتر از 200 تانک تولید میشد. در زمانی که آلمان با مشکل مواد خام مواجه شد تعمیر تانکهای قبلی هم ممکن نبود چون از نظر فنی پیچیده بود و نیاز به متخصص و زمان زیادی بود تا تانک دوباره به میدان برگردد. در نتیجه بسیاری از آنها با کوچکترین مشکل فنی در میدان جنگ رها میشد.
در مهندسی اصل KISS یا Keep it simple, Stupid میگوید بهتر است همه چیز را آنقدر ساده طراحی کنید تا احمقها هم بتوانند از آن استفاده کنند.
بسیاری از طراحان استراتژیهای مالی خصوصا تحلیلگران تکنیکال دنبال پیچیدگی هستند. در صورت تغییر بازار (یک فرآیند طبیعی و سریع هست) پیدا کردن علت و ریشه مشکل در استراتژیهای پیچیده کاری بسیار مشکل و پر خطا است. مسئله ما فقط خلق یک استراتژی نیست، بلکه باید در زمان تغییر هم برای آن برنامه داشته باشیم. به عبارتی نبوغ در سادگی است نه در پیچیدگی.
– – –
در صورت برقراری شرایط معاملات الگوریتمی در بازار هدف، سوای این بحث که میتوان استراتژیهای معاملاتی خود را به وسیلهی سفارش کد پایتون یا سفارش کد mql و سفارش اکسپرت کد کرد و در پروسهی بک تست اعتبار سنجی نمود. همچنین میتوان از طریق سفارش اندیکاتور به آنها یک جنبهی نمایشی نمایانتری برای تسهیل تحلیل در سابقهی نماد داد.
– – –
در مقالهی بعدی به بررسی مفهوم دیگری از مفاهیم مرتبط با استراتژی های معاملاتی میپردازیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.