پلتفرم معاملاتی چیست
در نخستین مقاله از سری مقالات مرتبط با برنامهنویسی در بازارهای مالی به شرح و بررسی «پلتفرم معاملاتی» میپردازیم.
– – –
پلتفرم معاملاتی
به نرمافزاری که از طریق آن معاملهگران میتوانند، یک Position یا معامله را باز کنند یا ببندند، یک پلت فرم معاملاتی گویند.
پلتفرم معاملاتی معمولاً توسط کارگزاریها یا Broker ها بهصورت رایگان در اختیار معامله گران قرار میگیرد و کارگزاریها یا Broker ها درازای معاملات کارمزد یا Spread میگیرند. قابلیت اجرای اکسپرت و اندیکاتور و اسکریپت سفارشی (خودمان بسازیم) باید در پلتفرم معاملاتی فعال باشد. (میتوانیم از طریق سفارش کد پایتون، سفارش کد mql برای سفارش اکسپرت، سفارش اندیکاتور و سفارش اسکریپت اقدام کنیم.)
هر کارگزاری بسته به نیاز مشتریان یا معاملهگران خود، یک یا چند پلتفرم معاملاتی را برای سرویسدهی به مشتریان خود ارائه میدهد (استفاده از پلتفرم معاملاتی برای کارگزاری هزینه دارد ولی برای معاملهگر معمولاً رایگان است). مثلاً کارگزاری مفید از پلتفرم معاملاتی مفید تریدر (که در حقیقت متاتریدر نسخه 5) و مفیدتریدر اندروید، همراه تریدرمفید، مفیدآنلاین و وب سایت آنلاین و… استفاده میکند یا بعضی از کارگزاریها فقط از وبسایت آنلاین استفاده میکنند و یا بعضی از بروکرها مثل آلپاری از متاتریدر نسخه 4 و متاتریدر نسخه 5 استفاده میکنند.
بعضی از پلتفرمها قابلیت برنامهنویسی دارند مانند MetaTrader که به محیط برنامهنویسی آن متا ادیتور Meta Editor و به زبان برنامهنویسی متاتریدر MQL گویند.
– – –
در صورت برقراری شرایط معاملات الگوریتمی در بازار هدف، میتوان استراتژیهای بر مبنای مباحث حجم یا هر یک از مباحث تحلیل تکنیکال را به وسیلهی سفارش کد پایتون یا سفارش کد mql و سفارش اکسپرت کد کرد و در پروسهی بک تست اعتبار سنجی نمود. همچنین میتوان از طریق سفارش اندیکاتور به آنها یک جنبهی نمایشی نمایانتری برای تسهیل تحلیل در سابقهی نماد داد.
– – –
در مقالهی بعدی به بررسی «اکسپرت چیست» میپردازیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.